KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

you can log in as a test user with the username of 'the white rabbit' and password 'onceuponatime'.
ellette
rumpelstiltskin
erin
the little mermaid
ruby
little red riding hood

za nastanek foruma sta zadolženi ELLETTE in ERIN. skin je prirejen po predlogi leave me breathless by juliet z rcr foruma, celoten videz foruma pa je last RUBY. zasnova foruma je prirejena po istoimenskem tumblr rpgju ter serijah kot je once upon a time. vsi liki in njihove zgodbe temeljijo na pravljicah, ki so last avtorjev kot so h. c. andersen, brata grimm, charles perrault, j. m. barrie in lewis carroll. canoni so delo ERIN in RUBY, njihov videz pa je delo ERIN. ves pisni material foruma je last njegovih uporabnikov. kopiranje česarkoli na forumu brez predhodnega posvetovanja z avtorji je prepovedano.

Share | 
 

 canons,

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down 
AvtorSporočilo
avatar
the evil queen
the boss

Messages : 58
Magic beans : 100
Reputation : 0

ObjavljaNaslov sporočila: canons,   Pon Jun 18, 2012 7:37 pm

canon characters
REGULATIONS
  01. canon liki vam služijo za pomoč pri razvijanju zgodbe željenega lika, niso pa obvezni
  02. vsak canon je le okvirna ideja lika in njegovega ozadja, kakršnekoli značilnosti lahko spreminjate po želji, prav tako pa je obvezno, da njegovo zgodbo še razširite (ne podamo vam celotnega opisa)
  03. ko si prost canon prisvojite, morate s kodo, ki jo prilepite v nov post, o tem obvestiti ostale, kajti dva ne moreta igrati enega lika, right?
  04. bodite pozorni, kateri canoni so zasedeni (seznam prostih in zasedenih je spodaj, vsi liki pa so v naslednjem postu)
  05. če se odločite za nek canon v to temo prilepite izpolnjen obrazec, ki ga najdete na koncu tega posta
TAKEN, AVAILABLE

the fairest princesses,
RAE A. FISCHER who is actually gretel
ISABEL L. BEAUMONT who is actually cinderella
CATHERINE A. VAN DER FORD who is actually regular


the bravest knights,
THOMAS G. LLOYD who is actually prince from sleeping beauty
JAMES B. HARRISON who is actually the huntsman
NIKOLAUS A. FISCHER who is actually hansel
ADRIAN G. DE LAURENTIS who is actually pinocchio
SHANNON P. O'SULLIVAN who is actually regular
Koda:
[list]i'm taking <span style="text-transform: uppercase; font-style: italic; font-weight: bold">character's first m. last name</span> who is actually <span style="text-transform: uppercase; letter-spacing: 2px">character's fairy tale alias</span>[/list]
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://theshadowlands.slovenianforum.com
avatar
the evil queen
the boss

Messages : 58
Magic beans : 100
Reputation : 0

ObjavljaNaslov sporočila: Re: canons,   Pet Jul 13, 2012 10:14 am

fairytale characters, • ISABEL LILIANE BEAUMONT
 • AGE: 21
 • OCCUPATION: house maid
 • STORY CHARACTER: cinderella (cinderella)
 • FACE CLAIM: amber heard
 • OPEN


isabelina zgodba je doživela negativen preobrat, ko jo je njena mačeha spodila iz lastnega doma. ni se upirala, bila je srečna, da se je rešila pekla, toda znašla se je na cesti. usoda pa jo je pripeljala pred bogataški dom, kamor so jo vzeli kot služabnico in to je isabel pomenilo cel svet, kajti pozitivnih stvari v njenem življenju doslej skoraj ni bilo. mogoče je živela od majhne plače, stregla drugim in s ponosno dvignjeno glavo kljubovala svojemu nizkemu položaju, toda bila je več ali manj zadovoljna, saj na kaj več ni upala niti pomisliti. skromno, lepo dekle, ki je na kakršnekoli užitke pozabilo že leta nazaj, ob smrti očeta. njen ljubek nasmeh in odprt značaj je dosegel svoje, premožna družina jo je vzela skorajda za svojo, ji dala hišo nad glavo in ji nudilo nekakšno naklonjenost, katero je tako pogrešala v času svojih muk z mačeho in dvemi polsestrami. njen svet pa se je zares postavil na glavo, ko je v hišo prispel najmlajši sin družine in ji popolnoma speljal tla pod nogami. in to brez najmanjšega truda, saj je sprva namreč ni niti opazil. to se je spremenilo kmalu zatem, ko jo je predstavila njegova mati osebno. mladenka je odlično odigrala svojo očarljivo vlogo, a še kot tako velika romantična duša zatrla vse najmanjše upe, ko je v vilo prispela njegova zaročenka, ki se je hitro izkazala za sorodno dušo njeni mačehi.
 • RAE ANGELA FISCHER
 • AGE: 19
 • OCCUPATION: thief
 • STORY CHARACTER: gretel (hansel and gretel)
 • FACE CLAIM: josephine skriver
 • TAKEN


navezana na svojega brata, vztrajna, prebrisana, nedolžna. veliko besed je, ki dobro opišejo svetlolaso rae, deklico, ki je kljub razmeram in delu, v katerega je bila skoraj prisiljena, še vedno tista nedolžna majhna punčka. dejstvo, da sta z nikolausom že od nekdaj popolnoma predana usodi, brez zavetja in odvisna le od svoje iznajdljivosti je na njo vplivalo veliko bolj kot nanj – še zmeraj čuti tisto praznino in željo po ljubezni, družini, normalnemu življenju na sploh. sicer na njenem obrazu konstantno prevladuje tisti dekliški nasmešek, ki ji podeli videz tiste simpatične, zabavne svetlolaske, toda v njenih očeh odseva skrb, kajti zaveda se, da ne bo dolgo, preden ju bodo dobili pri njunem početju. in ne pričakuje, da bi njun položaj kdo razumel. njena največja želja je najbrž izvedeti karkoli o preteklosti svoje družine, razen nemškega porekla, o katerem pričata imeni sestre in brata. sploh pa ve, da bi se ob izgubi nikolausa popolnoma zlomila – in ravno zdaj ji to grozi, kajti njuno finančno stanje je iz dneva v dan slabše, priložnosti za delo pa zelo tvegano, četudi sta med najspretnejšimi.
 • THOMAS GREGORY LLOYD
 • AGE: 27
 • OCCUPATION: psychologist
 • STORY CHARACTER: prince (sleeping beauty)
 • FACE CLAIM: milo ventimiglia
 • OPEN


prijazni psiholog, v katerega se je thomas razvil, je bil prav gotovo posledica njegovega branja knjig in učenja vseh mogočih stvari, kajti njegova mama in oče sta bila slavna igralca. že tako z njim nista preživela prav veliko časa, kaj šele da bi ga vzgajala – če tako pogledamo, se je pravzaprav vzgajal sam, le kdaj mu je pri tem pomagala kakšna prijazna služkinja v njihovi hiši. vedno je bil tisti piflarček z velikimi, debelimi očali, oblečen v pleten pulover in žametne hlače. tih je bil kot miška in vedno le poslušal razlago, ki jo je vase srkal kot goba. in še vedno je takšen, tih in odličen poslušalec, le da se je po videzu iz nerazvitega šolarčka spremenil v izredno čednega mladega moškega, zaradi katerega se mnogo dekletom zamajejo tla pod nogami. toda sam je odločen, da bo počakal na tisto pravo, ki bo tudi njemu spodnesla tla in se bosta perfektno razumela – s slabšim se enostavno ne bi mogel sprijazniti. in kdo ve, morda pa bo ravno v shadow woodsu srečal to, kar išče.
 • JAMES BENJAMIN HARRISON
 • AGE: 26
 • OCCUPATION: doctor
 • STORY CHARACTER: the huntsman (snow white and the seven dwarfs)
 • FACE CLAIM: jamie dornan
 • TAKEN


čeden kazanova v beli halji bo najbrž james. zlobna kraljica ga od njunega incidenta ni imela najraje, toda nekako je pristal na enem izmed vplivnejših delovnih mest, kateremu je res predan. prvi vtis bo pričal, da je ženskar in ta obsodba ne bo zmotna, toda za razliko od ostale moške populacije on ima srce – vsaj do pacientov. njegovo delo je najbrž edina stvar na celem svetu, ki jo jemlje tako resno in strastno, vsaka izguba bolnika pa ga zadane naravnost v srce. zakaj? preprosto, ker se počuti krivega. občutek ima, da je nekoč nekaj zakrivil in ta občutek mu preprosto ne da miru. ubožcu se sicer ne sanja, da je bil prav on tisti, ki je sneguljčici resnici rešil življenje. zaradi svojega 'nečastnega' občutka pa se ne spušča v resne zveze in še tista najlepša dekleta vsakič razočara s slovesom. ko bi le vedele, da ga razžirajo povsem drugačna čustva.
 • NIKOLAUS ADAM FISCHER
 • AGE: 19
 • OCCUPATION: thief
 • STORY CHARACTER: hansel (hansel and gretel)
 • FACE CLAIM: drew van acker
 • OPEN


kot vsi ostali prebivalci shadow woods mesteca nima veliko spominov iz otroštva, zaveda pa se, da je moral odrasti precej hitreje kot vsi ostali najstniki. s sestro sta sama že odkar pomnita in dejstvo, da sta že od nekdaj imela le drug drugega, ju je najbrž povezalo bolj kot karkoli. njegov cilj je bil ohraniti svojo dvojčico na varnem in to mu je vedno uspevalo, četudi sta se mogla soočati s pomankanjem in kasneje z umazanim delom, ki sta ga sprejela, kajti druge izbire preprosto nista imela. medtem, ko je sestrica paničarila in izgubljala kontrolo, jo je on miril, načrtoval nove podvige in obem dajal ogromno motivacijo, česar ni sposoben vsak. že od malih nog zelo stabilen in odločen, hkrati pa tudi zvit in neverjetno inteligenten, pretirano zaščitniški in z potencialom ženskarja, kar pa nikoli ni mogel postati zaradi razmer, v katerih je pristal s svojo drugo polovico.fairytale characters with a little bit of memory, • ADRIAN GERARDO DE LAURENTIS
 • AGE: 24
 • OCCUPATION: lawyer
 • STORY CHARACTER: pinocchio (pinocchio)
 • FACE CLAIM: james franco
 • OPEN


adrian je eden tistih redkih srečnežev, ali če želite nesrečnežev, ki jih je urok zdelal le šibko. pristal je sicer blizu michigana, toda sprva se njegova pozornost na shadow woods nikoli ni obrnila, kajti sprijaznil se je s pomankanjem spominov iz otroštva in si ustvaril kariero. nato se je vse skupaj začelo – nekega dne se je spomnil obraza svojega očeta, naslednji dan trenutkov, ki sta jih preživela skupaj in čez nekaj časa.. svoj odsev v ogledalu, ali bolje rečeno odsev lesene lutke. koščke sestavljanke je nekako dal skupaj in četudi ni imel popolnih, jasnih slik, je pričel z raziskovanjem, ki je pripeljalo do uročenega mesta. preučil je kup različnih verzij ostržka, toda to ni bilo potrebno, kajti vedel je, kaj se dečku, ki je iz lesa bil začaran v živo bitje, zgodi, ko laže. in to ga je na smrt prestrašilo, saj se je že leta nazaj podal v pravne vode, kjer je uspel – in to pomeni le eno. da je moral delovati precej umazano, da je prišel na višji položaj. svoje delo je zapustil, kajti prevzela ga je paranoja, ki je nikoli prej ni poznal. bil je znan po svoji zvitosti, brezčustvenosti in predvsem vplivu, spomini, ki so privreli na dan pa so ga popolnoma uničili. pravijo, da strah obsede le tiste, ki so krivi, kar on definitivno je.regular characters,


 • CATHERINE ANNE VAN DER FORD
 • AGE: 25
 • OCCUPATION: private investigator
 • FACE CLAIM: freida pinto
 • OPEN


kar je cat privedlo v mestece, je bil kratek klic neznanca, ki jo je prosil za pomoč. svojo službo je opravljala sicer malo dlje od shadow woodsa, toda z denarjem je bila na tesnem in posledično se je odločila, da moškemu pomaga. ni trajalo dolgo, ko je ugotovila, da neznanec ni čisto priseben. poklical jo je, saj je iskal klobuk in res je spominjal na norega klobučarja iz pravljice o alici, ki jo je catherine kot majhna deklica tako oboževala, toda resnici na ljubo je vse skupaj izpadlo dokaj smešno. vse dokler je norec ni pričel nadlegovati s svojimi domnevami, da so v mestu ujeti pravljični liki. mu je verjela? ne. je prvič v življenju pričela dvomiti v svoj princip verovanja le v stvari, ki jih vidi z lastnimi očmi? morda. v njej je vendarle bila tista radovedna majhna punčka, ki je zadevi morala priti do dna, četudi bi se izšlo, da je norec v resnici res le norec.
 • SHANNON PATRICK O'SULLIVAN
 • AGE: 25
 • OCCUPATION: painter
 • FACE CLAIM: ryan gosling
 • OPEN


zasanjan irec, ki živi sam (če ne štejemo njegovega psa), vam lahko kaj hitro zleze pod kožo – je tisti šolski primer prijaznosti in širokosrčnosti. od vedno se je držal bolj zase, čeprav je imel kar nekaj prijateljev. toda poleg tega, da ni bil ravno najbolj priljubljen, je moral tudi odrasti veliko prej kot njegovi vrstniki. namreč, oče in mati sta mu umrla pri kakšnih devetih letih v prometni nesreči, in pod svoje okrilje ga je vzela babica. bila je sicer zelo delavna in prijazna, toda bila je tudi že precej v letih, kar je pomenilo, da je moral shannon veliko stvari narediti sam. toda to ga je le še utrdilo, da je odrasel v odgovornega umetnika, ki pa se velikokrat predaja sanjarjenju in včasih daje videz odmaknjenosti, kot da je z mislimi na drugem koncu sveta. pa tudi ustaliti se ni in ni mogel, selil se je po irski in kasneje prišel še v anglijo, kjer je razstavljal in prodajal svoje slike, da je nekaj zaslužil. in ker je bil izredno talentiran slikar, je bil njegov izkupiček z vsake razstave kar velik, kar je zanj in za njegovega zvestega nemškega ovčarja več kot zadoščalo. a kmalu se je v njem pojavila želja raziskati svet, in odpravil se je v ameriko, ker je verjel, da bo lahko tam živel še nekoliko bolje. in čisto slučajno je naletel na shadow woods, prijetno mestece v zvezni državi michigan – kjer se je nazadnje tudi ustalil, čeravno se mu je zdelo, da v njem prebivajo nekoliko nenavadni ljudje.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://theshadowlands.slovenianforum.com

Gost
Gost


ObjavljaNaslov sporočila: Re: canons,   Ned Jul 15, 2012 10:27 am

  i'm taking rae a. fischer who is actually gretel
Nazaj na vrh Go down

Sponsored contentObjavljaNaslov sporočila: Re: canons,   

Nazaj na vrh Go down
 

canons,

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
the shadowlands 1.0 :: ` MIRROR, MIRROR ON THE WALL :: we're all mad here, :: member lists,-